Normal Finlandin Isompi Kuva

image description

Normalilaisten tarkoituksena oli päivän workshopissa ennen kaikkea sanoittaa yrityksensä arvoja tarkemmin ja tuoda ne lähemmäs jokaisen päivittäistä työskentelyä. 

Vietimme Normal Finlandin HQ:n tiimin ensimmäistä Value Workshop -päivää helmikuun alussa. Tarkoituksenamme oli ennen kaikkea sanoittaa yrityksemme arvoja tarkemmin ja tuoda niitä lähemmäksi meidän jokaisen päivittäistä työskentelyä. Erityisesti keskityimme siihen, miten omalla työpanoksellamme pidämme huolta siitä meille kaikista tärkeimmästä eli myymälöistämme; henkilökunnastamme ympäri Suomen sekä asiakkaistamme.

Yrityksemme arvot ovat kautta Normal-maiden ja koko ketjun hyvin tärkeässä roolissa. Alkuvuodesta vietimme myös muutaman päivän Tanskan pääkonttorimme vieraana, missä osallistuimme erilaisiin workshoppeihin yhdessä muiden maiden työntekijöiden kanssa. Arvot eivät ole vain sanoja ja tauluja seinillä; niiden tulee myös ohjata jokapäiväistä tekemistämme. Niiden pohjalta työskennellessämme pääsemme myös loistaviin tuloksiin.

Helmikuussa 2023 Normal Suomi täyttää 2 vuotta. Pääkonttorimme tiimi on kasvanut vauhdikkaasti viime vuoden aikana ja uusien kollegoiden perehdytyksessä arvomme ovat myös tärkeässä roolissa. Seikkailun fasilitoimassa Value Workshopissa pääsimme koko toimiston henkilökunnan voimin pienryhmissä ja yhdessä keskustelemalla avaamaan arvojen merkitystä meille kaikille. Pohdimme ja kuulimme toisiltamme, miten yhteiset arvomme näkyvät kunkin päivittäisessä tekemisessä.

Valitsimme Seikkailu Oy:n yhteistyöhön kokonaisvaltaisen palvelutarjonnan vuoksi. Heiltä saimme samassa paketissa sekä fasilitaattorin koko päiväksi että meille suunnitellun aktiviteetin. Aktiviteetti osoittautui käytännössä paremmaksi ja osuvammaksi, kuin osasimme edes ennalta odottaa.

Aloitimme päivämme kertomalla jokainen itsestämme Seikkailun Anne Liljestrandin ohjaaman spontaanin aktiviteetin siivittämänä. Seuraavaksi jakauduimme pieniin ryhmiin ja käsittelimme kukin kahdeksasta arvostamme niitä, jotka tuntuivat pienryhmällemme omimmilta. Jokainen ryhmän jäsen sai oman roolin ”hatun”; myymäläpäällikkö, asiakas tai ole oma itsesi. Arvoa tuli tutkia ja sanoittaa, miten se näkyy tai voisi olla näkyvämpi juuri tälle tietylle sidosryhmälle, jota itse edustaa. Jokaisesta arvosta keräsimme tiivistetysti ajatukset lapuille. Saimme aikaan mahtavia keskusteluja ja lopuksi, kun kiersimme myös muiden ryhmien aikaansaamat laput lävitse, saimme paljon inspiraatiota keskusteluun ja ihan uusia näkemyksiä.

Aktiviteettina toteutimme ”Isomman Kuvan”, missä jälleen pienryhmissä piirsimme ja maalasimme 12 canvasta. Ne liitettiin yhdeksi isoksi kuvaksi ja saimme illan loppuhuipennuksen, kun Seikkailun Anne, Ari ja Moona tulivat paljastamaan taulun illallisemme aikana.

Maalausprojekti sai kaikki innostumaan jo alussa. Selkeät ohjeet ja hyvä opastus sai meidät heti myös luottamaan siihen, että tästä voi syntyäkin jotain erittäin onnistunutta. Aktiviteetti ja ryhmätyöskentely näyttivät myös meille lisää sitä, miten arvomme elävät keskuudessamme. Värien sekoitus ja toisen ryhmän canvasin ”lainaaminen” sujui saumattomasti. Jokainen oli oma itsensä ja otti rooliaan oman pienen ryhmänsä sisällä pitäen mielessä yhteisen päämäärän, eli kokonaisen kuvan, mikä tauluista lopulta syntyisi. Kukaan ei tosin tiennyt maalatessaan, minkälainen taulu tulee lopuksi olemaan.

Seikkailun kanssa niin projektin suunnittelu kuin itse päivä sujuivat loistavasti. Alusta asti meidän ideamme otettiin huomioon, ja samalla projektia vietiin eteenpäin ammattimaisesti. Monen kollegani puheista workshopin jälkeen välittyi jopa ihmetys siitä, miten hyvin fasilitaattorimme Anne oli Normalin arvot sisäistänyt, vaikka brief oli ollut lyhyt ja aikataulukin aika tiukka. ”Ihan kuin hän olisi meillä töissä."

Tunnelma huoneessa oli alusta asti avoin ja Annen osaaminen keskustelun johdattajana ja relevanttien lisäkysymysten esittäjänä osui aivan nappiin! Vaikka joukossamme ei hiljaisia hetkiä yleensä tule, meiltäkin löytyy erilaisia persoonia ja kaikki eivät välttämättä ole yhtä spontaanisti tuomassa omia ajatuksiaan julki. Annen johdolla kaikki saivat vuoron ja keskustelun ylläpitäminen tapahtui muutenkin todella luontevasti.

Aktiviteettia ja maalausta on hehkutettu tilaisuuden jälkeen todella paljon, ja emme malta odottaa, että saamme taulun toimistomme seinälle. Päivän tulos oli siis erittäin positiivinen ja järjestelyt sekä suunnittelu toimivat saumattomasti. Aikataulua ei tarvinnut miettiä. Kertaakaan ei tullut olo, että mitähän nyt tai seuraavaksi tapahtuu tai tehdään, vaan homma oli selvästi alusta loppuun Annella ja Arilla ja Moonalla hallussa.

Kiitos Anne, Ari ja Moona ja koko Seikkailun tiimi upeasti järjestetystä ja ikimuistoisesta päivästä!

Eeva Linna, Management Assistant / NORMAL Finland Oy

Lisätietoja Isompi Kuva -aktiviteetista