Compaq/HP, IT-jätin ratkaisu oli todellinen irtiotto tavanomaisesta

image description
Miten varmistetaan markkinajohtajuus ja top of mind –asema ankarasti kilpaillussa jälleenmyyjäkentässä IT-alalla? Compaq ja sittemmin HP:n ratkaisu oli todellinen irtiotto tavanomaisesta. Seikkailun vastuulle annettiin räväköiden matkaohjelmien ja mukaansatempaavien viestintäkampanjoiden rakentaminen, jollaisia ei ole aiemmin – eikä itse asiassa sen koomminkaan – nähty. Tässä värikäs kalpea aavistus siitä, mitä kaikkea tärkeät kumppanit vuosien mittaan pääsivät kokemaan:

King of Pusta vei parhaat myyjät keskelle aidoimmista aidointa Unkarin pustaa kisaamaan hulvattomissa joukkuelajeissa pääsystä uudeksi pustan kuninkaaksi. Oli heinäpaalipujottelukisaa Trabantilla (itä-eurooppalaiseen tyyliin tietenkin työntämällä), ruoskankäsittelyä, tomaattisadon kuskaamista puisilla kottikärryillä ja korvatillikkakisa jättikämmenillä. Uuden kuninkaan kunniaksi paistettiin illaliseksi tulilla kokonainen härkä.

Ice Station Zebra. Lentokone on jo nousukiidossa eikä kukaan vieläkään tiedä, mihin matka suuntautuu. Sähkelähetyksessä oli tieto valinnasta kansainvälisen tutkimusretkikunnan jäseneksi mystiselle Zebra-jääasemalla. Hätäisimmät luulivat jo reitin kääntävän kohti Siperiaa mutta alla vellova jäinen meri vaihtuikin yhtäkkiä saareksi. Edes lentoaseman ”Kärdla”-kyltti ei antanut kuin aavistuksen, että jossain päin Itämerta oltiin. Edessä oli strategiapeleistä rakennettu survival game Puna-armeijan vanhoilla harjoitustantereilla. Iltajuhlia vietettiin kolhoosin datsalla asiaankuuluvien syöminkien ja kabaret-tanssiesitysten kera.

Kankimatkat-Playa de Mallorcalle suuntautui yksi Suomen kannustehistorian legendaarisimpia palkintomatkatoteutuksia: Keihäsmatka uusiksi Palma de Mallorcalla rantaolympialaisineen ja sikajuhlineen, laulamassa tietenkin Frederik. Kaikki pukeutuneina 70-luvun tyyliin, vieraita myöten. Finnhitsit raikasivat ja jalalla laitettiin todella koreasti!

Communist Elite Party-Party. Junalla Pietariin, jossa ikälopulla Ikarus-bussilla poliisisaattueessa Aurora-risteilijälle ampumaan uuden vallankumouksen alkamislaukaukset sampuskapulloilla. Kaupunkisuunnistus Volgilla mitä hullunkurisimpia, neukkuteemaan viritettyjä tehtäviä ratkoen. Pääpalkintona oli luvassa ihkaoikea Volga – miniatyyri sellainen tosin. Loppuhuipennuksena illallisjuhlat torvisoittokuntineen, pioneerityttöineen, mustalaisorkestereineen kommunistipuolueen eliitille rakennetussa K2-datsassa. Kuuleman mukaan tämä oli ensimmäinen kerta kun kyseisessä paikassa järjestettiin juhlat tällä teemalla sitten kommunismin romahtamisen!