Oskar Vahervuori, edistäjä

Okun erikoisalaa ovat luova konseptisuunnittelu, ohjelmasisältöjen rakentaminen ja stage managerina toimiminen, niin suomalaiskansallisissa tunnelmissa kuin kulttuurituntemusta ja kielitaitoa vaativissa kv. showbiz –tilanteissakin.

Miehen työpisteen arkistointijärjestelmä saattaa kohottaa satunnaisen katsojan kulmakarvat, mutta kansioiden kätköistä löytyy kimuranteimmankin teematoteutuksen taustatietous tarpeen vaatiessa. Okun varsin kirjavan kaveripiirin koostumus tukee osaltaan elämysverstaan casting- ja helpdesk –toimintoja.

Okku sai elämysalan tulikasteensa jo nuoruusvuosinaan 1980-luvulla tekemällä pätkätöitä matkailualalla mainetta niittäneessä Ageba Special Travel Servicessä.

Opiskelujen lomassa mies otti tuntumaa tapahtumamarkkinoinnin tehokeinoihin mm. järjestämällä vapaa-ajan asunnollaan laituritalkoot, osallistujien houkuttelemiseksi vetonauloina Irwin ja Frederik. Laituriremontti tosin jäi järjestelykiireessä väliin, mutta ammatinvalinta oli tästä eteenpäin selvä…

Raskaiden tapahtumatöiden vastapainona Vahervuori on vaikuttanut lauluntekijä-solistina Suomen pitkäikäisimmässä (perustettu v. 1979!) purkkapunk-yhtyeessä Jaska Karvalaukku & The Sensational Paukkupätkät.  Muita harrastuksia ovat mm. eränkäynti, historia, maantiede, kielet ja kulttuurit. Viikonloput hujahtavat satavuotiasta Keski-Suomen kesähuvilaa vaaliessa.

Espoolaisomakotitalossa varttuu vaimon valvonnassa seuraava elämysnikkaripolvi, joka on jo saanut verrytellä tulevia taitojaan Nuuksion salomaiden helmassa.

Okku on kotonaan hyvinkin erilaisten kohderyhmien keskellä ja toimii tarvittaessa myös tilaisuuden juontajana suomeksi tai englanniksi. Tapahtumatuotantoprosessin kaikki osa-alueet ovat tuttuja niin pienryhmäretken kuin ison konferenssitoteutuksenkin tiimoilla, asiakkaan toimialasta riippumatta.